How do the S buttons work?

General Discussion

How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Sat Aug 29, 2020 5:34 am

I added an expander and set the s buttons to control the garage doors, works good from the honeywell keypads. In the web page I click the S button, get a pop up are you sure and I click yes i am, and nothing happens.
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm

Re: How do the S buttons work?

Postby mathewss » Sat Aug 29, 2020 12:33 pm

What Special key did you try and send? Did you send it over the WEB App or via direct protocol?
http://www.alarmdecoder.com/wiki/index. ... ecial_Keys

Special keys must be sent 3 times in a row to trigger the function. If you are using the AlarmDecoder webapp maybe its a configuration issue I will have to test. If you have a telnet session with your AD2* while you are sending this special key that would help to see what is happening.

Best
SM
mathewss
Moderator
Moderator
 
Posts: 121
Joined: Fri Dec 06, 2013 11:14 am

Re: How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Sat Aug 29, 2020 5:01 pm

It's the web app on the ad2pi. Will one of the logs on the web app work?
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm

Re: How do the S buttons work?

Postby mathewss » Sat Aug 29, 2020 5:21 pm

If possible use telnet on port 10000 to the Pi and record the raw data from the panel as you press the S4 button on the Web UI. I think you mentioned you programmed S4 in your panel programming so it should show in the raw data.
mathewss
Moderator
Moderator
 
Posts: 121
Joined: Fri Dec 06, 2013 11:14 am

Re: How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Mon Aug 31, 2020 2:49 pm

Weird, when I tried telnet to there it didn't work but it does now. I see nothing at all going on when I push the buttons on the keypad.

A thought; under settings, keypad, special buttons I've got labels under there for what the buttons do, arm stay, arm away, left garage door, right garage door. Is there actually some sort of code I would need to do there? If so what, I was thinking the code for that was in the alarm panel because I don't have to program each keypad to get these functions to work.

Code: Select all
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  R                                                                                                                     eady to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  R                                                                                                                     eady to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!RFX:0894422,84
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!>CONFIGBITS=FF05
!CONFIG>MODE=A&CONFIGBITS=ff05&ADDRESS=18&LRR=N&COM=N&EXP=NNNNN&REL=NNNN&MASK=ffffffff&DEDUPLICATE=N
!Reading configuration.
!UART init.
!>006e6b0e4543f531
!Sending.done
!AUI:08020000000056fe
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!RFX:0328342,84
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm

Re: How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Mon Aug 31, 2020 2:52 pm

On a hunch I changed those buttons to panel default. Now I see a little something in the capture, but still nothing actually happens.

Code: Select all
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10000001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!Sending.done
[10010001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
[10010001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!Sending.done
[10010001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!Sending.done
[10010001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
!Sending.done
[10010001000000003A--],008,[f70200071008001c08020000000000],"****DISARMED****  Ready to Arm  "
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm

Re: How do the S buttons work?

Postby mathewss » Wed Sep 02, 2020 6:52 pm

It needs to contain three CHR(4) characters.
Adding a <S4> should also work.
screencap1.png
screencap1.png (53.5 KiB) Viewed 412 times
mathewss
Moderator
Moderator
 
Posts: 121
Joined: Fri Dec 06, 2013 11:14 am

Re: How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Thu Sep 03, 2020 3:21 am

OK, thanks now it is working. The first time I tried custom the text fields were empty and I thought that was a description. But now when I select them it fills out on its own with "" etc.

What is that by the way, Unicode or something?
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm

Re: How do the S buttons work?

Postby mathewss » Mon Sep 07, 2020 11:14 am

Maxburn wrote:OK, thanks now it is working. The first time I tried custom the text fields were empty and I thought that was a description. But now when I select them it fills out on its own with "" etc.

What is that by the way, Unicode or something?


Yep.
Need to get more time or others to help working on porting to Python3 where unicode will be a key concern.

Honestly that page just needs a little more "Help" info to make it more usable. Did you use the <S4> option or did you copy paste the three unicode chr(4) characters?
mathewss
Moderator
Moderator
 
Posts: 121
Joined: Fri Dec 06, 2013 11:14 am

Re: How do the S buttons work?

Postby Maxburn » Thu Sep 17, 2020 11:40 am

I cleared it and the next time I selected custom I noticed those special characters in there. Decided those might be defaults I was being provided and left it unchanged to give it a try. Worked. In my browser I saw something that looked like a box with some numbers inside the box, two columns and two rows of numbers in a box. What you've provided here is actually a lot more powerful than I was expecting, originally I was just thinking the four buttons should simply map to whatever the physical keypad buttons do.
Maxburn
Senior Nut
Senior Nut
 
Posts: 55
Joined: Sat Feb 28, 2015 4:57 pm


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests

cron