Ad2serial with Home assistant

General Discussion

Ad2serial with Home assistant

Postby jmarty32 » Mon Mar 06, 2023 8:59 am

Hi, I have been using the Ad2serial for many years on Vera with no issues. Recently i switched over to Home Assistant and before doing so I made sure alarm-decoder products were supported. Unfortunately, I can't get home assistant to work. I followed the online instructions but with no luck.

Can someone please guide me in the right direction? I don't want fancy automation just a way to run on and off the panel using my phone or tablet. Thanks
jmarty32
newt
newt
 
Posts: 2
Joined: Tue May 22, 2012 6:25 am

Re: Ad2serial with Home assistant

Postby mathewss » Mon Mar 06, 2023 10:30 am

Probably just baud rate? AD2Serial is 19200.

Only other thought is old firmware. Please confirm your panel type and AD2 firmware version.

Best
Sean M.
mathewss
Moderator
Moderator
 
Posts: 188
Joined: Fri Dec 06, 2013 11:14 am

Re: Ad2serial with Home assistant

Postby jmarty32 » Mon Mar 06, 2023 9:05 pm

Hi Sean,

Thanks for your quick reply. Yes, it might be the firmware since i have one of the first units your produced. I had issues with lightning strikes and you were kind enough to replace it with the serial version which has been rock solid for more than 12 years now.

Is there a tutorial for updating the firmware? Thanks
jmarty32
newt
newt
 
Posts: 2
Joined: Tue May 22, 2012 6:25 am


Return to General

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron